Piškótová ovocná bublanina
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 59249x
Skvelý recept na bublaninu s kompotovaným alebo čerstvým ovocím.
(Recept sa páči celkom 3x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | cukor múčka |
300 g | polohrubá múka |
1 dl | vlažná voda |
1 balíček | prášok do pečiva |
500 g | zavárané alebo čerstvé ovocie (čerešne, jahody) |
4 ks | vajcia |
na obalenie: | |
hrubá múka | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Múku zmiešame s kypriacim práškom. Vajcia vymiešame s práškovým cukrom. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, vodu a dôkladne zmiešame. Piškótové cesto nalejeme na pripravený plech. Pokladieme ovocím, ktoré sme predtým zľahka obalili v hrubej múke a vložíme do predhriatej rúry. Piškótovú ovocnú bublaninu necháme chvíľu chladnúť, potom nakrájame na kocky a podávame.
Komentáre k receptu Piškótová ovocná bublanina (1 komentár)
-
medvecky
02.June 2011 19:04
malo oleja