Piškótová korytnačka
- dezerty
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 17985x
Naozaj skvelá varianta torte, ktorá poteší predovšetkým deti.
Recept na 12 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 balíčkov | detské piškóty |
1 ks | citrón |
4 lyžice | cukor krupica |
4 ks | Banán |
3/4 l | mlieko |
2 balíčky | vanilkový pudingový prášok |
1 kelímok | tvaroh |
4 ks | kivi |
Postup prípravy receptu
Kivi umyjeme, olúpeme a nakrájame na kolieska. Z mlieka, cukru a pudinkových práškov uvaríme hustejší puding, do ktorého vmiešame tvaroh. Menšie pol guľatou nerezovú misku vypláchneme studenou vodou (neutierame) a vyložíme ju mikrotenovým sáčkom tak, aby sa prilepil po celom dne. Dno vyskladáme kolieskami kivi. Ďalej postupujeme nasledovne: pár lyžíc pudingu, vrstva piškót, znovu puding, piškóty atď, až misku naplníme po okraj. Vršok uhladíme, prikryjeme mikrotenovým sáčkom a celá misa putuje do chladničky. Budúci deň sáčok zložíme, pologuli vyklopíme na tanier a opatrne stiahneme sáčok. Z banánov vytvoríme nôžky korytnačky a chvostík. Na hlavu použijeme olúpaný citrón nazdobený klinčeky (oči) a nakrojený v mieste pusy. Piškótová korytnačka sa hodí k narodeninovým oslavám a malé deti z neho majú naozaj veľkú radosť.