Piškótová buchta s krémom a piškótami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 4295x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
piškótový korpus | |
krém: | |
3 ks | kyslá smotana |
cukor | |
3 ks | vanilkový puding |
2 lyžice | kapučíno |
3/4 l | mlieko |
na ozdobu: | |
1 ks | čokoláda |
Postup prípravy receptu
Upečieme si obyčajný piškótový korpus z 5-tich vajec, ktorý určite pozná každý. Preto som tu nenapísala ingrediencie na korpus. Hotový korpus si môžeme aj kúpiť. Zatiaľ si urobíme krém. Nachystáme kávu s trochou rumu na namočení malých piškotů.Mléko zvaríme s pudingy a cukrom podľa chuti. Do vychladnutého pudingu zamiešame 3 kyslej smotany, 2 lyžice sypkého kapučína. Akonáhle máme celý krém hotový, polku ho natrieme na korpus. Na neho kladieme mierne namočené malé piškóty v zmesi kávy a rumu. Na tie piškóty dáme zvyšok krému a na koniec posypeme strúhanou čokoládou. Piškótovú buchtu s krémom a piškóty dáme vychladiť. Vychladnutú piškótovú buchtu s krémom a piškótami nakrájame a môžeme podávať.