Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Piškótová buchta s krémom a piškótami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4295x
Piškótová buchta s krémom a piškótami

Recept na piškótový korpus s krémom a trochou likéru.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Piškótová buchta s krémom a piškótami
recept Piškótová buchta s krémom a piškótami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

piškótový korpus

krém:

3 ks kyslá smotana
cukor
3 ks vanilkový puding
2 lyžice kapučíno
3/4 l mlieko

na ozdobu:

1 ks čokoláda

Postup prípravy receptu

Upečieme si obyčajný piškótový korpus z 5-tich vajec, ktorý určite pozná každý. Preto som tu nenapísala ingrediencie na korpus. Hotový korpus si môžeme aj kúpiť. Zatiaľ si urobíme krém. Nachystáme kávu s trochou rumu na namočení malých piškotů.Mléko zvaríme s pudingy a cukrom podľa chuti. Do vychladnutého pudingu zamiešame 3 kyslej smotany, 2 lyžice sypkého kapučína. Akonáhle máme celý krém hotový, polku ho natrieme na korpus. Na neho kladieme mierne namočené malé piškóty v zmesi kávy a rumu. Na tie piškóty dáme zvyšok krému a na koniec posypeme strúhanou čokoládou. Piškótovú buchtu s krémom a piškóty dáme vychladiť. Vychladnutú piškótovú buchtu s krémom a piškótami nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Piškótová buchta s krémom a piškótami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty