Pirohy s bryndzou
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 24053x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
olej | |
cesto: | |
voda | |
500 g | polohrubá múka |
na ozdobu: | |
1 - 2 ks | cibula |
náplň: | |
200 g | zemiaky |
bryndza |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, nakrájame a dáme variť. Z múky a vody vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na plát s hrúbkou asi 5 mm. Vody pridávame podľa potreby. Cesto rozkrájame na štvorce. Uvarené zemiaky scedíme, prelisujeme a zmiešame s bryndzou. Na cesto dáme asi lyžičku bryndzové náplne, preložíme a kraje stlačíme prstami, aby sa pirohy nerozlepili. Pirohy s bryndzou varíme v osolenej vode ako vyplávajú. Zatiaľ si očistíme a nasekáme cibuľu a zvoľna ju na oleji orestujeme. Pirohy s bryndzou podávame s praženú cibuľkou a mliekom.
Komentáre k receptu Pirohy s bryndzou (2 komentáre)
-
karfo
09.March 2014 04:42
Dufam ze to bude dobre
-
Vaše méno
10.December 2011 01:05
musime vyskusat istotne ze mozebyt chutne