Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pirohy s bryndzou

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23304x
Pirohy s bryndzou

Tip na rýchly obed.

vytlačiť recept Pirohy s bryndzou
recept Pirohy s bryndzou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
olej

cesto:

voda
500 g polohrubá múka

na ozdobu:

1 - 2 ks cibula

náplň:

bryndza
200 g zemiaky

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, nakrájame a dáme variť. Z múky a vody vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na plát s hrúbkou asi 5 mm. Vody pridávame podľa potreby. Cesto rozkrájame na štvorce. Uvarené zemiaky scedíme, prelisujeme a zmiešame s bryndzou. Na cesto dáme asi lyžičku bryndzové náplne, preložíme a kraje stlačíme prstami, aby sa pirohy nerozlepili. Pirohy s bryndzou varíme v osolenej vode ako vyplávajú. Zatiaľ si očistíme a nasekáme cibuľu a zvoľna ju na oleji orestujeme. Pirohy s bryndzou podávame s praženú cibuľkou a mliekom.

Komentáre k receptu Pirohy s bryndzou (2 komentáre)

  • karfo 09.March 2014 04:42

    Dufam ze to bude dobre

  • Vaše méno 10.December 2011 01:05

    musime vyskusat istotne ze mozebyt chutne

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty