Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pilafa so šafránom

  • prílohy
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143324x
Pilafa so šafránom

Ryžová zmes vhodná ako príloha k mäsu aj samotné hlavné jedlo. 4 až 6 porcií.

vytlačiť recept Pilafa so šafránom
recept Pilafa so šafránom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

450 ml vriacej voda
3 lyžice píniové oriešky
petržlen alebo koriander
korenie
30 g maslo
350 g dlhozrnná ryža
6 ks klinček
1 lyžica šafranu
2 lyžice olivový olej
soľ
6 ks rozdrvený lusk kardamónovým
60 g hrozienka
1 ks veľká cibuľa nadrobno

Postup prípravy receptu

Najskôr opečieme šafran za stáleho miešania na panvici na stredne silnom ohni asi 2 minúty. Akonáhle začne voňať, vysypeme ho na tanier.

Vriacou vodu nalejeme do kanvičky, vmiešame do nej šafrán a lyžičku soli a odložíme aspoň na pol hodiny. Na panvici potom rozohrejeme maslo a olej. Pridáme cibuľu a za stáleho miešania ju opekáme asi 5 minút.

Do cibule vmiešame píniové oriešky a opečieme ich dozlata. Nesmú sa spáliť. Do zmesi pridáme ryžu a miešame asi minútu, potom pridáme hrozienka, kardamóm a klinčeky. Prilejeme vodu zafarbenú šafránom a privedieme k varu. Panvicu potom prikryjeme a ryžu zvoľna varíme asi 15 minút.

Panvicu odstavíme a ryžu necháme ešte 5 minút prikrytý. Potom pokrievku odstránime a skontrolujeme, či je ryža mäkká a či sa všetka tekutina vstrebala. Na povrchu ryže sa objaví drobné preliačiny.

Ryžu načechráme vidličkou, osolíme a okoreníme, posypeme bylinkami a podávame.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Pilafa so šafránom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty