Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantný uhorkový šalát

  • šaláty
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 130001x
Pikantný uhorkový šalát

Výborným doplnkom ku grilovanému mäsu je recept na uhorkový ostrý šalát vybratý z čínskej kuchyne.

vytlačiť recept Pikantný uhorkový šalát
recept Pikantný uhorkový šalát
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica olej
1 ks čili paprička
1 ks šalátová uhorka

na ozdobu:

červená kapie
pór
zelená petržlenová vňať

zálievka:

1 lyžička cukor krupica
50 ml voda
soľ
1 lyžica sójová omáčka
1 lyžica ocot
červená paprika sladká
korenie mleté

Postup prípravy receptu

Uhorku dôkladne umyjeme. Kúsok nakrájame na slabá kolieska, kúsok uhorky na rezance. Chilli papričku nadrobno nakrájame a osmažíme ju krátko na oleji. Papričku môžeme použiť aj sušenú. Z oleja ju potom vyberieme a ostrý olej, ktorý nám vznikne, necháme vychladnúť. Potom ho nalejeme na nakrájané uhorky. Zálievku pripravíme zmiešaním octu, sojovky, cukru, sladkej papriky, korenia, soli a vody. Miešame, kým sa cukor v zálievke nerozpustí. Potom aj zálievku prelejeme na uhorky. Papriky, korenia a soli dáme podľa chuti. Nakoniec pikantné uhorkový šalát ozdobíme jemne nakrájanú petrželkou, pórom a rozporciované červenou kapiou. Pikantný ostrý uhorkový šalát sa hodí k minutkám z mäsa alebo k mäsu pripravenom na grile.

Komentáre k receptu Pikantný uhorkový šalát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty