Pikantný uhorkový šalát
- šaláty
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 130001x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | olej |
1 ks | čili paprička |
1 ks | šalátová uhorka |
na ozdobu: | |
červená kapie | |
pór | |
zelená petržlenová vňať | |
zálievka: | |
1 lyžička | cukor krupica |
50 ml | voda |
soľ | |
1 lyžica | sójová omáčka |
1 lyžica | ocot |
červená paprika sladká | |
korenie mleté |
Postup prípravy receptu
Uhorku dôkladne umyjeme. Kúsok nakrájame na slabá kolieska, kúsok uhorky na rezance. Chilli papričku nadrobno nakrájame a osmažíme ju krátko na oleji. Papričku môžeme použiť aj sušenú. Z oleja ju potom vyberieme a ostrý olej, ktorý nám vznikne, necháme vychladnúť. Potom ho nalejeme na nakrájané uhorky. Zálievku pripravíme zmiešaním octu, sojovky, cukru, sladkej papriky, korenia, soli a vody. Miešame, kým sa cukor v zálievke nerozpustí. Potom aj zálievku prelejeme na uhorky. Papriky, korenia a soli dáme podľa chuti. Nakoniec pikantné uhorkový šalát ozdobíme jemne nakrájanú petrželkou, pórom a rozporciované červenou kapiou. Pikantný ostrý uhorkový šalát sa hodí k minutkám z mäsa alebo k mäsu pripravenom na grile.