Pikantný šalát s Judášovým uchom
- šaláty
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 23817x
Zeleninový šalát je najskôr sladký, potom slaný a na koniec páli ako čert.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | chilli korenie |
2 - 3 lyžíc | olej |
Judášovej ucho | |
1 ks | pór |
1 ks | červená paprika |
1 lyžička | cukor |
1 konzerva | sterilizovaná kukurica |
1 štipka | soľ |
1 ks | uhorka |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme. Uhorku nakrájame na kocky, papriku taky. Pór nakrájame na tenké krúžky. Zeleninu premiešame, osolíme, ocukrujeme a necháme pustiť šťavu asi 2 - 4 hodiny. Judášovej ucho povaríme a nakrájame na kúsky. Ucho a scedené kukuricu vmiešame do zeleniny. Ohrejeme si olej a nasypeme do neho lyžicu chilli korenie. Necháme chvíľu zahriať, až začne chilli hnednúť. Olej odstavíme. Do cedidle dáme obrúsok a olej scedíme, aby sme ho mali čistý. Chilli olejom zalejeme zeleninu, premiešame a necháme asi hodinu uležať. Pikantný šalát s jidášovým uchom podávame s čerstvým pečivom.