Pikantný redkvičkový šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 4040x
Tento ředkvičkový šalát podávame ako prílohu, ale kľudne aj ako ľahkú desiatu. Dobre chutí na čerstvom chlebe s maslom.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/4 lyžičky | mletý zelený korenie |
1 lyžica | pažítka |
chilli | |
bylinková soľ | |
2 zväzky | reďkovky |
1 - 2 lyžičiek | balsamikový ocot |
Postup prípravy receptu
Reďkovky očistíme a na jemnom strúhadle nastrúhame. Pažítku nasekáme najemno. Reďkovky premiešame s bylinkovou soľou, balsamikovým octom, pažítkou, čerstvo mletým korením a podľa chuti pridáme štipku až dve chilli. Ředkvičkový šalát dobre premiešame a necháme odležať aspoň pár minút. Pikantný ředkvičkový šalát podávame ako zeleninovú prílohu. Môžeme zo šalátu aj zliate šťavu a poklást ho na čerstvý chlieb natretý maslom.