Pikantný losos s nivovou omáčkou
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 25484x
Výborný hlavný chod, ktorý nám prípravou zaberie len pár minút, pritom ho bez obáv môžeme podávať ako slávnostná.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
hladká múka | |
2 strúčiky | cesnak |
čerstvo drvený korenie | |
olivový olej | |
maslo | |
mletý koriander | |
1/2 ks | citrón |
2 ks | filé z lososa bez kože |
chilli | |
soľ | |
omáčka: | |
tymián | |
1 kocka | tavený syr |
120 g | niva |
2 lyžice | cottage v smotane |
Postup prípravy receptu
Lososa umyjeme az oboch strán pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme soľou. Potrieme roztretým strúčikom cesnaku a posypeme štipkou koriandra, výdatne čerstvým korením a čili. Necháme stáť asi 2 hodiny. Medzitým si najemno nastrúhame nivu a necháme ju spolu s taveným syrom rozpustiť. Primiešame cottage a už len krátko prehrejeme, nakoniec dochutíme asi pol lyžičkou tymianu. Nivovou omáčku uchovávame v teple. Na panvici rozpustíme olivový olej s plátkom masla a ochuteného lososa, ktorého sme tesne pred osmahnutím obalil v hladkej múke, opečieme z oboch strán dozlatista. Vďaka múke získa chrumkavú krustičku. Porcia pikantného lososa rozdelíme na taniere a prelejeme pripravenou nivovou omáčkou. Ako prílohu zvolíme najlepšie zemiakovú kašu.