Pikantný karfiolový šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 63450x
Ľahký zeleninový šalát s karfiolom a slaninou. Možno trochu náročnejšie na prípravu.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | škodův bylinný sirup |
1/4 ks | karfiol |
2 lyžice | mrazené šampiňóny |
3 listy | ľadový šalát |
2 štipky | mleté čierne korenie |
1 ks | Mrkva |
100 g | slanina |
2 guličky | celé nové korenie |
0,5 ks | cibula |
na ozdobu: | |
2 štipky | mleté nové korenie |
zálievka: | |
6 - 8 lyžíc | voda |
3 lyžice | cukor |
2 štipky | morská soľ |
3 lyžice | ocot |
2 lyžice | horcica |
1 lyžica | sójová omáčka |
Postup prípravy receptu
Najprv si pripravíme zálievku. Horčicu rozmiešame vo vode. Pridáme ocot, cukor, soľ a zvyšné ingrediencie na zálievku. Zálievku miešame, kým sa nerozpustí cukor a nie je hladká. Potom ju dáme do chladničky vychladiť. Slaninu nakrájame na rezance. V hrnci privedieme do varu vodu s novým korením, osolíme ju. Asi 3 - 4 väčšie ružičky karfiolu umyjeme a vložíme do vriacej vody. Uvaríme je domäkka. Mäkký karfiol nakrájame na menšie ružičky. Zatiaľ väčšie listy ľadového šalátu umyjeme a nakrájame na dlhé rezance. Mrkva s cibuľou olúpeme. Mrkvu nakrájame na drobné kocky, cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky a šampiňóny překrájíme. Mrkva s cibuľou a šampiňóny dáme do misky, prelejeme vriacou vodou a necháme chvíľku ustáť. Potom všetko scedíme. Vo väčšej miske zmiešame šalát, karfiol, mrkvovú zmes a slaninu. Karfiolový šalát zalejeme vychladenú horčičnú zálievkou a necháme ešte trochu vychladiť. Studený pikantné karfiolový šalát pri podávaní sypeme mletým novým korením.