Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantný kapustový šalát

  • šaláty
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133872x
Pikantný kapustový šalát

Čínska kuchyňa má bohatý šalátový jedálniček. Pikantné je napríklad šalát z bieleho hlávkovú kapustu, s príchuťou zázvoru.

vytlačiť recept Pikantný kapustový šalát
recept Pikantný kapustový šalát
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička mletý zázvor
3 lyžice cukor krupica
1/2 hlávky bielej kapusty
4 lyžice olej
1 konzerva sterilizované šampiňóny
3 lyžice ocot
1 ks červená kapie
chilli korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Polku hlávky kapusty rozkrojíme na 2 diely a zbavíme hlúbovej časti. Kapustu potom nakrájame na štvorčeky alebo rezančeky. Červenú kapi zbavíme jadrovníkov a pokrájame na malé kúsky. Rozporciované kapusta vhodíme do vriacej osolenej vody a 3 minúty povaríme. Vodu zlejeme a kapusta preložíme do šalátovej misy. Prisolíme, pridáme zázvor alebo mletý kmín, cukor a ocot, šampiňóny a červenú kapi. Ešte podľa chuti přiostříme chilli korením a všetko dobre premiešame. Šalát necháme v chlade odležať. Čínsky kapustový šalát môžeme podávať k hlavnému jedlu, alebo k bielemu pečivu, ako ľahkú večeru. Miesto kapie možno použiť sterilizovanú červenú papriku alebo dužinu z paradajok. Zázvor môžeme nahradiť mletým kmínom.

Komentáre k receptu Pikantný kapustový šalát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty