Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantný hermelín v oleji

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5527x
Pikantný hermelín v oleji

Recept na nakladaný hermelín s pikantnou zmesou, cibuľou a fereronkami.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Pikantný hermelín v oleji
recept Pikantný hermelín v oleji
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks čerstvá feferónka
10 guličiek zelený korenie
1 lyžička mletá sladká paprika
6 strúčikov cesnak
2 ks Hermelín
3 ks červené nakladané feferónky
1 ks červená cibuľa
2 lyžice sladká čili omáčka
1 vetvička rozmarín

podľa potreby:

nakladané feferónky (kozie rohy)
slnečnicový olej

Postup prípravy receptu

Hermelín rozkrojíme pozdĺžne na polovice. Cesnak ošúpeme, tri strúčiky prelisujeme a zostávajúce odložíme stranou. Červené feferónky a lístky rozmarínu jemne usekáme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Čerstvú ferefonku očistíme a nakrájame na prúžky. Pripravíme si pikantná zmes. V mištičke vymiešame cesnak s feferónka, rozmarínom, mletou paprikou a všetko spojíme sladkou čili omáčkou. Plátky hermelín potrieme pikantnou zmesou. Dno pohára poukladáme vrstvou cibule, niekoľkých "kozími rohy" a plátkom hermelín, Pridáme niekoľko guličiek zeleného korenia a vrstvy opakujeme do spotrebovania surovín. Zo strán vsunieme zostávajúce cesnak a prúžky čerstvé feferónky. Takto naložený hermelín zalejeme slnečnicovým olejom, uzavrieme a necháme asi 6 dní odležať. Nakladaný pikantné hermelín podávame ako chuťovku k pivu alebo vínu.

Komentáre k receptu Pikantný hermelín v oleji (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty