Pikantný gothaj
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 28064x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | sterilizované uhorky |
20 dkg | gothajský saláma |
zálievka: | |
1 lyžica | cibula |
0,5 dl | olivový olej |
1 lyžička | drvený korenie |
2 lyžice | ocot |
1 lyžica | ostrá horčica |
1 lyžička | ocot balzamico |
2 lyžice | cukor |
Postup prípravy receptu
Asi 20 dkg tenko nakrájaného Gotham nakrájame na asi 1 cm prúžky. Cibuľu nasekáme najemno a odoberieme požadované množstvo. Vytvoríme zálievku zo všetkých ingrediencií a starostlivo metličkou vymiešame. Cukru pridáme podľa chuti. Pridáme na jemné kolieska nakrájanú uhorku. Všetko zmiešame a necháme odležať. Čím dlhšie tým lepšie, ale ono to rovnako dlho nevydržia. Pikantný gothaj nepodávame moc vychladený, pretože stráca pikantná chuť. Len upozorňujem na výber naozaj kvalitného salámy gothaj. Musí mať svoju špecifickú chuť. S iným salámou to ide tiež, ale nie je to ono.