Pikantný čerstvý šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 26509x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 guličiek | reďkovky |
sušené oregano | |
3 - 4 plátkov | camembert |
soľ | |
1 ks | malá červená paprika |
olivový olej | |
citrónový korenie | |
1 strúčik | cesnak |
drvené čili |
Postup prípravy receptu
Na šalát použijeme výhradne čerstvú zeleninu, aby krásne voňalo. Papriku očistíme ako treba, odstránime semienka a rozkrájame na malé kocky. Reďkovky umyjeme a rozkrájame na kúsky, rovnako tak olúpaný cesnak (väčší strúčik). Camembert nakrájaný na plátky nasekáme na hrubšie kocky. Zeleninu vsypeme do misky, premiešame s pár kvapkami olivového oleja a camembert - syrom s bielou plesňou. Môžeme nahradiť aj iným syrom. Pikantné červený šalát okoreníme čerstvo nadrceným chilli, štipkou citrónového korenia a soľou. Pikantný červený šalát ihneď podávame ako ľahkú desiatu s pečivom i bez. Pred konzumáciou ešte výrazne posypeme oreganom. Množstvo surovín je na 1 porciu šalátu.