Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantný burtguláš

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62261x
Pikantný burtguláš

Zemiakový guláš opäť trochu inak.

vytlačiť recept Pikantný burtguláš
recept Pikantný burtguláš
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
100 g anglická slanina
1 lyžička korenie na steak
1 - 2 ks klobása
8 ks väčšie zemiaky
2 - 3 lyžičiek mletá štipľavá paprika
3 lyžice hladká múka
4 ks čertica (párky)

na ozdobu:

4 lyžičky sladká paprika

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

podľa potreby:

olej na osmaženej

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame, jednu nadrobno a druhú na rezance. Klobásu (paprikovou, Gombasecká) rozkrojíme pozdĺžne na štyri pásy a tie potom rozkrájame. Párky (čierne) rozpolíme a nakrájame. Anglickú slaninu nakrájame na väčšie kocky. Rozpálime olej, vhodíme všetku cibuľu a necháme ju orestovat. Potom prisypeme papriku aj korenie na steak, ľahko ju osmažíme, zalejeme vodou a vložíme zemiaky. Uvedieme do varu, osolíme a uvaríme do polomäkké. Údeninu s anglickou slaninou orestujeme na sucho, zasypeme korením, premiešame a zmes nasypeme k zemiakom. Pikantné buřtguláš uvedieme do varu, zahustíme múkou (prípadne chlebovú strúhankou) a prevarte. Podľa chuti prisolíme a ochutíme korením. Pikantný buřtguláš podávame posypaný paprikou a ako prílohu zvolíme treba čerstvý chlieb.

Komentáre k receptu Pikantný burtguláš (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty