Pikantný burtguláš
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 62261x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
100 g | anglická slanina |
1 lyžička | korenie na steak |
1 - 2 ks | klobása |
8 ks | väčšie zemiaky |
2 - 3 lyžičiek | mletá štipľavá paprika |
3 lyžice | hladká múka |
4 ks | čertica (párky) |
na ozdobu: | |
4 lyžičky | sladká paprika |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
olej na osmaženej |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame, jednu nadrobno a druhú na rezance. Klobásu (paprikovou, Gombasecká) rozkrojíme pozdĺžne na štyri pásy a tie potom rozkrájame. Párky (čierne) rozpolíme a nakrájame. Anglickú slaninu nakrájame na väčšie kocky. Rozpálime olej, vhodíme všetku cibuľu a necháme ju orestovat. Potom prisypeme papriku aj korenie na steak, ľahko ju osmažíme, zalejeme vodou a vložíme zemiaky. Uvedieme do varu, osolíme a uvaríme do polomäkké. Údeninu s anglickou slaninou orestujeme na sucho, zasypeme korením, premiešame a zmes nasypeme k zemiakom. Pikantné buřtguláš uvedieme do varu, zahustíme múkou (prípadne chlebovú strúhankou) a prevarte. Podľa chuti prisolíme a ochutíme korením. Pikantný buřtguláš podávame posypaný paprikou a ako prílohu zvolíme treba čerstvý chlieb.