Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantný amur

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 88023x
Pikantný amur

Úprava vopred naporcovaných rýb nie je náročná. Vyskúšajte amura na pikantným korenie!

vytlačiť recept Pikantný amur
recept Pikantný amur
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 porcie amur podkovy
4 lyžičky maslo
1 štipka pálivá paprika
1 lyžica soľ
4 lyžice korenie na steak
4 štipky mleté čierne korenie

podľa potreby:

olivový olej

príloha:

2 lyžičky soľ
5 lyžíc hrubá múka
1/2 ks cuketa
2 ks vajcia
olej na vyprážanie
2 lyžice majorana
3 strúčiky cesnak
2 ks zemiak

Postup prípravy receptu

Porcie amura dobre okoreníme, osolíme, posypeme korením a trochu pálivou paprikou. Pokvapkáme ich olivovým olejom a necháme odležať. Nastrúhame si cuketu a olúpané zemiaky, pridáme vajcia, olúpaný a rozotrený cesnak, soľ a majoránku. Zasypeme hrubou múkou a dobre premiešame. Na rozpálenom oleji smažíme malé zemiakových placiek - cukeťáčky. Zároveň si rozpálime pekáčik na úpravu ryby. Na dobre nahriaty potom pokladieme porcie amura a necháme je z jednej strany opekať. Akonáhle začnú bělat okraje, porcie otočíme a prikryjeme pokrievkou. Pred dopečením na každú porciu pridáme lyžičku masla. Ryba v kombinácii s zemiakových placiek možno niekoho zaskočí, ale chutí veľmi dobre. A ryba nakladaná v pikantným korení predovšetkým!

Komentáre k receptu Pikantný amur (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty