Pikantný amur
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 88023x
Úprava vopred naporcovaných rýb nie je náročná. Vyskúšajte amura na pikantným korenie!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 porcie | amur podkovy |
4 lyžičky | maslo |
1 štipka | pálivá paprika |
1 lyžica | soľ |
4 lyžice | korenie na steak |
4 štipky | mleté čierne korenie |
podľa potreby: | |
olivový olej | |
príloha: | |
2 lyžičky | soľ |
5 lyžíc | hrubá múka |
1/2 ks | cuketa |
2 ks | vajcia |
olej na vyprážanie | |
2 lyžice | majorana |
3 strúčiky | cesnak |
2 ks | zemiak |
Postup prípravy receptu
Porcie amura dobre okoreníme, osolíme, posypeme korením a trochu pálivou paprikou. Pokvapkáme ich olivovým olejom a necháme odležať. Nastrúhame si cuketu a olúpané zemiaky, pridáme vajcia, olúpaný a rozotrený cesnak, soľ a majoránku. Zasypeme hrubou múkou a dobre premiešame. Na rozpálenom oleji smažíme malé zemiakových placiek - cukeťáčky. Zároveň si rozpálime pekáčik na úpravu ryby. Na dobre nahriaty potom pokladieme porcie amura a necháme je z jednej strany opekať. Akonáhle začnú bělat okraje, porcie otočíme a prikryjeme pokrievkou. Pred dopečením na každú porciu pridáme lyžičku masla. Ryba v kombinácii s zemiakových placiek možno niekoho zaskočí, ale chutí veľmi dobre. A ryba nakladaná v pikantným korení predovšetkým!