Pikantné zemiakové kolieska
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 6436x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 lyžíc | harissa |
čerstvo mleté farebný korenie | |
1,5 kg | zemiaky |
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
1/2 lyžice | mletá štipľavá paprika |
soľ | |
5 ks | menšie sušená chilli paprička |
na ozdobu: | |
balkánsky syr |
Postup prípravy receptu
Plech vymažeme olejom. Balkánsky syr nastrúhame nahrubo. Zemiaky olúpeme a nakrájame na rovnomerne hrubé plátky. Zemiakové plátky poskladáme na plech, posypeme korením, harissa a mletou paprikou (polovicou množstva). Pridáme chilli papričky. Okorenené zemiaky vložíme do rúry vyhriatej na 170 ° C. Po 10 - 15 minútach obrátime a znovu posypeme harissa a paprikou. Za občasného premiešania pečieme zemiakové plátky až 40 minút. Musí byť zlatisté a chrumkavé. Pikantný zemiaková kolieska rozdelíme na taniere a posypeme balkánskym syrom. Podávame ako prílohu ku grilovaným pokrmom alebo samotný hlavný chod. Chilli papričky si doprajú len odvážni. Ostatné je zo zemiakov vyjmú. Zemiakové plátky dobre chutia s dresingy, studenými omáčkami apod