Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantné zemiakové kolieska

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6511x
Pikantné zemiakové kolieska

Veľmi ostrá príloha, ktorá uspokojí všetkých, čo radi chilli papričky.

vytlačiť recept Pikantné zemiakové kolieska
recept Pikantné zemiakové kolieska
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 ks menšie sušená chilli paprička
1 - 2 lyžíc harissa
čerstvo mleté farebný korenie
1,5 kg zemiaky
2 - 3 lyžíc olivový olej
1/2 lyžice mletá štipľavá paprika
soľ

na ozdobu:

balkánsky syr

Postup prípravy receptu

Plech vymažeme olejom. Balkánsky syr nastrúhame nahrubo. Zemiaky olúpeme a nakrájame na rovnomerne hrubé plátky. Zemiakové plátky poskladáme na plech, posypeme korením, harissa a mletou paprikou (polovicou množstva). Pridáme chilli papričky. Okorenené zemiaky vložíme do rúry vyhriatej na 170 ° C. Po 10 - 15 minútach obrátime a znovu posypeme harissa a paprikou. Za občasného premiešania pečieme zemiakové plátky až 40 minút. Musí byť zlatisté a chrumkavé. Pikantný zemiaková kolieska rozdelíme na taniere a posypeme balkánskym syrom. Podávame ako prílohu ku grilovaným pokrmom alebo samotný hlavný chod. Chilli papričky si doprajú len odvážni. Ostatné je zo zemiakov vyjmú. Zemiakové plátky dobre chutia s dresingy, studenými omáčkami apod

Komentáre k receptu Pikantné zemiakové kolieska (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty