Pikantné sójové rezance
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 63795x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | sterilizovaná kapie |
1 ks | pór |
1 lyžica | cukor |
3 lyžice | sójová omáčka |
350 g | paradajkové pyré |
1 ks | cibula |
1 balíček | sójové rezance |
2 lyžice | olej |
podľa chuti: | |
cesnak | |
kečup | |
chilli korenie |
Postup prípravy receptu
Sójové rezance pripravíme podľa návodu. Hotové je zlejeme a vytlačíme prebytočnú vodu. Cibuľu nakrájame na malé kocky, pór na kolieska. Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme sójové rezance a smažíme asi 5 minút. Potom pridáme pór a opäť chvíľku smažíme. Ochutíme sójovou omáčkou. K nudličkám pridáme paradajkové pyré, povaríme ďalších 5 minút. Dochutíme sterilizovanú kapiou. Ak nemáme, je vhodná akákoľvek iná sterilizovaná sladkokyslá zelenina alebo čalamáda. Spolu s kapiou pridáme aj tri lyžičky náleve. Pikantné sójové rezance dochutíme cukrom, kečupom, chilli a nakoniec pridáme cesnak. Pikantný sójové rezance podávame najlepšie s krokety, hranolky alebo ryžou. Pikantné sójové rezance podávame ihneď.