Pikantné ryžové rezance s kuracím mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 22375x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
na ozdobu: | |
1 ks | feferónka |
1/2 ks | paprika |
príloha: | |
1/2 balíčku | ryžové rezance |
zmes: | |
1 ks | cibula |
1 ks | červená paprika |
1 ks | žltá paprika |
1/3 lyžičky | bazalka |
1/3 lyžičky | petržlen |
2 lyžice | olivový olej |
3 lyžice | smotana |
1 - 2 kvapiek | sójová omáčka |
1 ks | feferónka |
30 - 40 dkg | kuracie stehenné rezne |
1/3 lyžičky | oregano |
Postup prípravy receptu
Dáme si variť osolenú vodu na rezance. Ako sa nám začne voda variť, tak si nadrobno nakrájame mäso, cibuľu, papriku. Na panvicu si dáme olej a rozpálime. Vsypeme cibuľku a podusíme. Pridáme mäso, okoreníme, opäť podusíme. Do poduseného pridáme papriku, feferónku a opäť dusíme, nie je potreba podlievať. Do vriacej vody vsypeme rezance a necháme ich variť asi len 2 minúty. Podusené mäso môžeme dochutiť sójovou omáčkou alebo len osoliť, ale nie je to ani potrebné. K mäsu pridáme rezance a spolu so zmesou premiešame. Na koniec všetko zjemníme smotanou. Pikantný ryžové rezance s kuracím ihneď podávame.