Pikantné rybie fašírky so zeleným šalátom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 3818x
Trochu náročnejší recept na pikantné rybie karbonátky. Recept od šéfkuchára Zdeňka Pohlreicha.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 hrnku | strúhanka |
300 g | rybie filé |
1 lyžica | majonéza |
olej | |
50 g | hladká múka |
1 ks | Mrkva |
1 ks | vajcia |
1 ks | jarná cibuľka |
1 list | bobkový list |
50 ml | mlieko |
1 lyžica | cukor |
1/2 ks | malá hlávka červenej kapusty |
1 lyžica | kyslá smotana |
1 ks | citrón |
1 lyžica | vínny ocot |
1/2 ks | čili paprička |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Rúru rozohrejeme na teplotu 190 ° C. Do pekáča vložíme rybie filé, zalejeme mliekom a pridáme bobkový list. Rybu pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút. Zatiaľ olúpeme a nakrájame cibuľku na prúžky a chilli papričku nasekáme najemno. Cibuľu s papričky nasypeme do misy, pridáme upečené filé, ale odstránime bobkový list. Rybu v mise roztlačíme vidličkou. Do misy ešte pridáme dve vajcia a zasypeme strúhankou. Pokvapkáme šťavou z jedného citróna a podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmes dobre premiešame a preložíme na pomúčenej dosku. Z kúskov veľkých asi ako vajce vytvoríme okrúhle placky vysoké asi 1cm. Na panvici rozohrejeme olej a fašírky na ňom opražíme z oboch strán dozlatista. Hotové karbonátky osušíme od oleja na papierovej utierke alebo obrúsku. Príprava zelného šalátu: Kapusta nakrájame na tenké prúžky, osolíme a rukami dobre promačkáme, aby skrehnuté. Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, okoreníme a premiešame s octom, cukrom, kyslou smotanou a majonézou. Zdroj: Interspar