Pikantné rezne naruby
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 128816x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | smotana na šľahanie |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
2 kg | bravčová stehno |
2 poháre | Moravanka |
cestíčko: | |
3 ks | vajcia |
1 hrnek | hladká múka |
na obalenie: | |
2 hrnky | strúhanka |
Postup prípravy receptu
Bravčovú stehno alebo krkovička umyjeme a osušíme. Potom je osolíme, okoreníme. Pripravíme si cestíčko. Vajcia rozklepneme do misky, vsypeme múku a vymiešame hladké cestíčko. V panvici rozohrejeme olej. Rezne utlačí v strúhanke a potom ich obalíme v cestíčku. Rezne naruby ihneď vyprážame v rozpálenom oleji. Medzitým si rozohrejeme rúru na 180 - 200 ° C, záleží na rúre, ako pečie. Osmažené rezne vložíme do pekáča a necháme v rúre piecť asi 45 minút prikryté alobalom alebo druhým pekáčika. Potom vlejeme obe pikantné zeleniny Moravanka is nálevom a necháme odkryté ešte aspon 20 minút dopéct. Pikantný rezne naruby podávame so zemiakovou kašou. Ešte na koniec skvelá bodka. Kto má rád smotanu, môže všetko ešte zaliať smotanou na šľahanie.