Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantné pečené zemiaky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 70497x
Pikantné pečené zemiaky

Zemiaky pečené v šupke s klobásou a syrom.

vytlačiť recept Pikantné pečené zemiaky
recept Pikantné pečené zemiaky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

30 dkg tvrdý syr
1 lyžička cesnak
2 ks kyslá smotana
1 kg zemiaky
3 ks klobása

podľa chuti:

vegeta
bylinky
soľ

Postup prípravy receptu

Klobásu nakrájame na kolieska. Tvrdý syr nastrúhame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Zemiaky v šupke umyjeme a rozkrojíme pozdĺžne. Vydlabeme jamku, do ktorého vložíme koliesko pikantné klobásy. Kto má rád cesnak, môže pridať trošku rozotreného cesnaku. Zemiaky rozložíme na plech, najlepšie na papier na pečenie a bohato posypeme tvrdým strúhaným syrom, zakryjeme alobalom a pečieme v mierne vyhriatej rúre približne 1 - 1,5 hod podľa veľkosti. Keď sú zemiaky hotové, odkryjeme alobal a necháme syr trochu sčervenať. Pikantný pečené zemiaky podávame s ochutenou kyslou smotanou, ja ju dochucuje trochou vegety, alebo bylinkami, môžeme k nej pridať aj cesnak.

Komentáre k receptu Pikantné pečené zemiaky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty