Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantné pečené stehná

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4746x
Pikantné pečené stehná

Výdatná večera na party s priateľmi.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pikantné pečené stehná
recept Pikantné pečené stehná
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

0,3 l hovädzie bujón
2 lyžičky med
3 štipky mletý korenie
1 štipka soľ
1 ks paradajkový pretlak
1 štipka tymián
4 ks kuracie stehno
4 dl olivový olej
2 cl tabasco
3 ks cibula

marináda:

4 strúčiky cesnak

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme marinádu. Cibuľu a cesnak ošúpeme. 2 cibule nasekáme najemno. Ale naozaj najemno. Tretia cibuľu nasekáme nahrubo. Cibuľu zmiešame s cesnakom, olejom, tabascom, rajským pretlakom a tymianom, soľou a korením. Marinádu dôkladne premiešame a potrieme ju očistená kuracie stehná a necháme marinovať. Cibuľu nahrubo poukladáme na stehná. Odporúčam pikantné stehná marinovať najmenej dve hodiny. Ideálne je ale štyri, päť hodín. Pikantný stehná pečieme klasicky v rúre asi 50 minút v zakrytom pekáči pri 180 ° C. Potom je odkryjeme zvýšime teplotu a necháme dopéct. Alebo pikantné stehná grilujeme zhruba hodinku na rozpálenom (červenom uhlie) grile. U alternatívy v rúre doporučuji podlievať hovädzím, či zeleninovým polotovary (vývarom), ako kto má rád. Na záver potrieme pikantnou pečená stehná medom a dopečieme zhruba dve až tri minúty. Tým docielime skvele vyzerajúce a chutné kôrku. Pikantný pečená stehna podávame s čerstvým pečivom alebo zeleninou. Záleží na chuti.

Komentáre k receptu Pikantné pečené stehná (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty