Pikantné olivy
- chuťovky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 29864x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
60 ml | extra panenský olivový olej |
2 ks | sterilizovaná čili paprička |
1 strúčik | cesnak |
1 hrsť | lístky bazalky |
200 g | olivy s mandlí |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Menšie hŕstku lístkov bazalky jemne nasekáme, cesnak vymiešame s trochou soli alebo prelisujeme. Chilli papriku nakrájame na krúžky alebo na kúsky. Všetko premiešame s olivovým olejom. Bylinkový olej môžeme pripraviť is predstihom. Nakupované olivy s mandlí scedíme a necháme odkvapkať. Premiešame so zmesou oleja, bazalky, cesnaku a kapie. Môžeme ešte ochutiť korením. Pikantný olivy necháme uležať. V chladničke vydrží aj niekoľko dní. Môžeme ich podávať samotné alebo ako chuťovku - treba k obložené studenej mise.