Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantné kuracie prsia na rošte

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3900x
Pikantné kuracie prsia na rošte

Marinované kuracie prsia pripravujeme na rošte a podávame s pikantným zeleninovým krémom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pikantné kuracie prsia na rošte
recept Pikantné kuracie prsia na rošte sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky kuracie prsia

krém:

3 stopky zeler
3 ks feferónka
1 lyžica bazalkové pesto
2 ks paradajka
1 strúčik cesnak
50 ml olej
1 hrsť petržlenová vňať

marináda:

1/2 lyžičky mletá sladká paprika
3 lyžice olej
200 ml biely jogurt
1 štipka mletý zázvor
1/2 lyžičky mleté chilli korenie

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rukou ľahko naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 24 hodín rozležet. Marinádu pripravíme zmiešaním jogurtu a oleja so soľou, korením, chilli korením, sladkou paprikou a mletým zázvorom. Pripravíme si pikantná zeleninový krém. Zeler olúpeme a nakrájame na kúsky. Feferónky očistíme od jadierok a cesnak zlúpnite. Paradajky sparíme a olúpeme. Petržlen jemne usekáme. Všetky suroviny rozmixujeme s olejom a dochutíme pestom, soľou a korením. Na rozpálenom rošte alebo na panvici s malým množstvom oleja mäso opečieme z oboch strán domäkka. Kuracie prsia pripravená na rošte podávame s ostrým zeleninovým krémom. Vhodnou prílohou sú opečené alebo varené zemiaky, prípadne pečivo podľa chuti.

Komentáre k receptu Pikantné kuracie prsia na rošte (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty