Pikantné kuracie prsia na rošte
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 3900x
Marinované kuracie prsia pripravujeme na rošte a podávame s pikantným zeleninovým krémom.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | kuracie prsia |
krém: | |
3 stopky | zeler |
3 ks | feferónka |
1 lyžica | bazalkové pesto |
2 ks | paradajka |
1 strúčik | cesnak |
50 ml | olej |
1 hrsť | petržlenová vňať |
marináda: | |
1/2 lyžičky | mletá sladká paprika |
3 lyžice | olej |
200 ml | biely jogurt |
1 štipka | mletý zázvor |
1/2 lyžičky | mleté chilli korenie |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rukou ľahko naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 24 hodín rozležet. Marinádu pripravíme zmiešaním jogurtu a oleja so soľou, korením, chilli korením, sladkou paprikou a mletým zázvorom. Pripravíme si pikantná zeleninový krém. Zeler olúpeme a nakrájame na kúsky. Feferónky očistíme od jadierok a cesnak zlúpnite. Paradajky sparíme a olúpeme. Petržlen jemne usekáme. Všetky suroviny rozmixujeme s olejom a dochutíme pestom, soľou a korením. Na rozpálenom rošte alebo na panvici s malým množstvom oleja mäso opečieme z oboch strán domäkka. Kuracie prsia pripravená na rošte podávame s ostrým zeleninovým krémom. Vhodnou prílohou sú opečené alebo varené zemiaky, prípadne pečivo podľa chuti.