Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantné kuracie mäso na sladkej mrkve

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 18640x
Pikantné kuracie mäso na sladkej mrkve

Jemne pálivej mäso, sladká karotka a jemné pečené zemiaky - všetko z jedného pekáča!

vytlačiť recept Pikantné kuracie mäso na sladkej mrkve
recept Pikantné kuracie mäso na sladkej mrkve
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g kuracie prsia

marináda:

1 štipka soľ
1 lyžička mleté feferony
cesnak
2 lyžice olej
1 lyžička brusnice

príloha:

10 ks stredné zemiaky
1 lyžica korenie na americké zemiaky
1 balíček mrazená baby karotka
1 lyžica provensálske korenie
3 lyžice olej

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso nakrájame na rezance. V mise premiešame s olejom, feferónka, brusnicami a cesnakom. Trochu posolíme a necháme pár hodín v chladničke. Zemiaky umyjeme ai sa šupkami nakrájame na dieliky. Vložíme do uzatvárateľnej dózy a pridáme olej, provensálske korenie a zmes na americké zemiaky. Dózu uzavrieme a triaška, kým sa zemiaky celej neobalí v koreniacim náleve. Na polku plechu vysypeme zemiaky, na druhú polku sáčok mrazených baby mrkviček. Na mrkvička poukladáme naložené mäso. Plech vložíme do rúry a pečieme cca 30 minút pri 200 ° C. Na tanieri je pikantné kuracie na baby karotce výbornej sa lyžičkou brusníc a chrenom wasabi, prípadne iným pikantným dresingom.

Komentáre k receptu Pikantné kuracie mäso na sladkej mrkve (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty