Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantné filé s paradajkami

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22335x
Pikantné filé s paradajkami

Pretože mám rada ryby a pikantné pokrmy v kombinácii s paradajkami, stále prichádzam na nové varianty, ako všetko skĺbiť dohromady.

vytlačiť recept Pikantné filé s paradajkami
recept Pikantné filé s paradajkami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks väčšia paradajka
olivový olej
soľ
3 štipky mletý kmín
1 lyžička rozmarín
1 lyžička sušený cesnak
500 g filé z tresky
1 lyžička pasta harissa
1 lyžica sójová omáčka
1/4 kelímku smotana na varenie
1/2 ks citrón

na ozdobu:

petržlen

Postup prípravy receptu

Filé necháme rozmraziť a umyjeme pod tečúcou studenou vodou. Pokvapkáme čerstvou citrónovou šťavou a rozkrájame na "prúžky" alebo iné kúsky. Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska, ktoré ešte rozpolíme. Filé dáme do misky, pridáme paradajky, osolíme, okmínujeme, pridáme sušený cesnak, rozmarín, harissa a nakoniec premiešame s olivovým olejom a sójovou omáčkou. Prikryjeme a necháme v chladničke najlepšie cez noc rozležet. Druhý deň rozpálime nepriľnavou panva, vsypeme pikantné filé s paradajkami a podusíme, až je ryba biela. Pokrm pustí dosť vlastnej šťavy. Prilejeme smotanu a necháme prevariť. Malo by nám zostať žiadne dosť omáčky. Pikantný filé s paradajkami podávame ihneď po príprave najlepšie so zemiakovou kašou alebo jasmínovou ryžou. Ak harissa nahradíme paradajkovým pestom, nič nepokazíme, naopak získame ďalšie chuťovú variáciu receptu. Len ho pridáme o trochu viac.

Komentáre k receptu Pikantné filé s paradajkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty