Pikantné filé s paradajkami
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 22335x
Pretože mám rada ryby a pikantné pokrmy v kombinácii s paradajkami, stále prichádzam na nové varianty, ako všetko skĺbiť dohromady.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | väčšia paradajka |
olivový olej | |
soľ | |
3 štipky | mletý kmín |
1 lyžička | rozmarín |
1 lyžička | sušený cesnak |
500 g | filé z tresky |
1 lyžička | pasta harissa |
1 lyžica | sójová omáčka |
1/4 kelímku | smotana na varenie |
1/2 ks | citrón |
na ozdobu: | |
petržlen |
Postup prípravy receptu
Filé necháme rozmraziť a umyjeme pod tečúcou studenou vodou. Pokvapkáme čerstvou citrónovou šťavou a rozkrájame na "prúžky" alebo iné kúsky. Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska, ktoré ešte rozpolíme. Filé dáme do misky, pridáme paradajky, osolíme, okmínujeme, pridáme sušený cesnak, rozmarín, harissa a nakoniec premiešame s olivovým olejom a sójovou omáčkou. Prikryjeme a necháme v chladničke najlepšie cez noc rozležet. Druhý deň rozpálime nepriľnavou panva, vsypeme pikantné filé s paradajkami a podusíme, až je ryba biela. Pokrm pustí dosť vlastnej šťavy. Prilejeme smotanu a necháme prevariť. Malo by nám zostať žiadne dosť omáčky. Pikantný filé s paradajkami podávame ihneď po príprave najlepšie so zemiakovou kašou alebo jasmínovou ryžou. Ak harissa nahradíme paradajkovým pestom, nič nepokazíme, naopak získame ďalšie chuťovú variáciu receptu. Len ho pridáme o trochu viac.