Pikantné filé s medom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 51471x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pór (15 cm, zelená časť) |
1 - 2 lyžíc | olivový olej |
600 g | rybie filé (Pangasius) |
1/4 ks | zeleninový bujón |
1 - 1,5 dl | voda |
1 lyžica | med |
podľa chuti: | |
sójová omáčka | |
diabolské korenie | |
citrón | |
bylinková soľ | |
farebný celý korenie |
Postup prípravy receptu
Rybie filé očistíme, použijeme naporciované ryby (nie kocky). Pokvapkáme čerstvým citrónom a výrazne posypeme diabolským korením, jemnejšie bylinkovou soľou. Korenie do rybieho filé prsty jemne zatlačíme a necháme aspoň 30 minút odležať. Medzitým si na kolieska nakrájame zelenú časť póru a sprudka ho na olivovom oleji osmažíme. Vhodíme kúsky filé (3 - 4 porcie), posypeme celým čiernym korením a necháme zatiahnuť. Pokvapkáme trochou tmavej sójovej omáčky. Párkrát zľahka obrátime, kým nie je mäso na povrchu biele. Potom podlejeme vodou, pridáme rozdrobenie štvrtku bujónu a prikryjeme pokrievkou. Chvíľu podusíme, pridáme lyžicu medu, zvýšime teplotu a necháme šťavu z polovice vydusiť (ale už bez pokrievky). Celková príprava by nemala trvať dlhšie ako 10 - 12 minút. Pikantný filé s medom ihneď podávame. Ako prílohu volíme tmavé pečivo, varené zemiaky alebo len čerstvú zeleninu.