Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantné filé s medom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 50605x
Pikantné filé s medom

Jemné rybie mäso skvele zvýrazní spojenie diabolského korenia a medu. Pór nesmie chýbať.

vytlačiť recept Pikantné filé s medom
recept Pikantné filé s medom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica med
1 ks pór (15 cm, zelená časť)
1 - 2 lyžíc olivový olej
600 g rybie filé (Pangasius)
1/4 ks zeleninový bujón
1 - 1,5 dl voda

podľa chuti:

bylinková soľ
farebný celý korenie
sójová omáčka
diabolské korenie
citrón

Postup prípravy receptu

Rybie filé očistíme, použijeme naporciované ryby (nie kocky). Pokvapkáme čerstvým citrónom a výrazne posypeme diabolským korením, jemnejšie bylinkovou soľou. Korenie do rybieho filé prsty jemne zatlačíme a necháme aspoň 30 minút odležať. Medzitým si na kolieska nakrájame zelenú časť póru a sprudka ho na olivovom oleji osmažíme. Vhodíme kúsky filé (3 - 4 porcie), posypeme celým čiernym korením a necháme zatiahnuť. Pokvapkáme trochou tmavej sójovej omáčky. Párkrát zľahka obrátime, kým nie je mäso na povrchu biele. Potom podlejeme vodou, pridáme rozdrobenie štvrtku bujónu a prikryjeme pokrievkou. Chvíľu podusíme, pridáme lyžicu medu, zvýšime teplotu a necháme šťavu z polovice vydusiť (ale už bez pokrievky). Celková príprava by nemala trvať dlhšie ako 10 - 12 minút. Pikantný filé s medom ihneď podávame. Ako prílohu volíme tmavé pečivo, varené zemiaky alebo len čerstvú zeleninu.

Komentáre k receptu Pikantné filé s medom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty