Pikantné červené kurča
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 59585x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kurča |
marináda: | |
1 lyžica | cukor |
3 lyžičky | karí korenie |
3 lyžice | olej |
3 lyžice | paradajkový pretlak |
3 lyžice | kečup |
soľ |
Postup prípravy receptu
Paradajkový pretlak, kečup, olej, karí, cukor a soľ zmiešame dohromady. Túto omáčku necháme asi 30 minút odležať. Pripravíme si kurča. Umyjeme ho, položíme ho do misy a zalejeme pripravenou omáčkou. Prikryjeme a uložíme do chladničky. Môže tam byť až do ďalšieho dňa. V zapekacej mise rozpustíme kúsok masla, kurča položíme kôrkou nahor a polejeme zálievkou, v ktorej sa kurča marinovalo. Pikantné červené kurča pečieme v rúre na 180 ° C 45 - 55 minút. Pikantný červené kurča podávame cestovinami, zemiakmi alebo ryžou.