Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantné bravčové gule

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58154x
Pikantné bravčové gule

Ostrá chuťovka z bravčového mäsa je moc dobrá s rôznymi omáčkami, horčicou a pečivom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pikantné bravčové gule
recept Pikantné bravčové gule sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks červená feferónka
3 lyžice škrobová bozkáva
2 ks vajcia
500 g bravčové mleté mäso
1 lyžica hladká múka
3 strúčiky cesnak
5 ks biely toastový chlieb
1 dl mlieko
50 g slanina

podľa chuti:

mleté čierne korenie
sladká mletá paprika
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Slaninu jemne pomelieme alebo usekáme. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Striedku toastového chleba namočíme do mlieka. Feferónky zbavíme jadierok a jemne usekáme. Mleté mäso vložíme do misy pridáme vajcia, slaninu, vylisované striedky chleba, cesnak a feferónky. Podľa chuti okoreníme a osolíme. Všetko dôkladne premiešame a spojíme sa škrobovú múčkou a múkou. Prepracujeme a necháme pol hodiny odležať v chlade. Mokrými rukami tvoríme gule, ktoré vkladáme do vysokej vrstvy oleja. Akonáhle sa mäso zatiahne, napichujeme každý kúsok na špajľu a pomocou nej mäso otáčame a smažíme za všetkých strán do ružova. Hotové gule necháme odkvapkať na obrúsku. Pikantný bravčové gule podávame teplé. Ako prílohu volíme pečivo.

Komentáre k receptu Pikantné bravčové gule (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty