Pikantné bravčové gule
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 58154x
Ostrá chuťovka z bravčového mäsa je moc dobrá s rôznymi omáčkami, horčicou a pečivom.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | červená feferónka |
3 lyžice | škrobová bozkáva |
2 ks | vajcia |
500 g | bravčové mleté mäso |
1 lyžica | hladká múka |
3 strúčiky | cesnak |
5 ks | biely toastový chlieb |
1 dl | mlieko |
50 g | slanina |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
sladká mletá paprika | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Slaninu jemne pomelieme alebo usekáme. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Striedku toastového chleba namočíme do mlieka. Feferónky zbavíme jadierok a jemne usekáme. Mleté mäso vložíme do misy pridáme vajcia, slaninu, vylisované striedky chleba, cesnak a feferónky. Podľa chuti okoreníme a osolíme. Všetko dôkladne premiešame a spojíme sa škrobovú múčkou a múkou. Prepracujeme a necháme pol hodiny odležať v chlade. Mokrými rukami tvoríme gule, ktoré vkladáme do vysokej vrstvy oleja. Akonáhle sa mäso zatiahne, napichujeme každý kúsok na špajľu a pomocou nej mäso otáčame a smažíme za všetkých strán do ružova. Hotové gule necháme odkvapkať na obrúsku. Pikantný bravčové gule podávame teplé. Ako prílohu volíme pečivo.