Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantná zmes

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68370x
Pikantná zmes

Cuketa v kombinácii s ľadviny a údeninou. Podávame s farebnými cestovinami.

vytlačiť recept Pikantná zmes
recept Pikantná zmes sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice korenie na čínu
2 lyžice sójová omáčka
2 ks cibula
2 - 3 lyžíc pikantné kečup
200 g údenina
200 g ľadvinky z králika
1 lyžica olivový olej
2 - 3 strúčikov cesnak
1/2 ks cuketa

na ozdobu:

4 lyžice strúhaný syr

príloha:

200 g farebné cestoviny

Postup prípravy receptu

Najprv si nakrájame na kúsky očistené ľadvinky z králika, údeninu, olúpanú a vnútorné mäkké časti zbavenú cuketu. Na prúžky si nakrájame tiež cibuľu a cesnak. Do vriacej osolenej vody pridáme lyžicu oleja a vsypeme farebné cestoviny. Do WOK panvice dáme lyžicu olivového oleja, zahrejeme a vložíme ľadvinky. Orestujeme je a pridáme údeninu. Zasypeme korením. Po ďalšom krátkom orestovanou vsypeme kúsky cukety a cibuľu s cesnakom. Zmes občas prohodíme a pred dokončením ju pokvapkáme sójovou omáčkou a pikantným (ostrejším) kečupom. Zmes pripravujeme do zmäknutia cukety, ktorá však musí zostať "svieži", nie podusené. Pri servírovaní pikantné zmesi kraj taniera posypeme strúhaným syrom.

Komentáre k receptu Pikantná zmes (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty