Pikantná zmes
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 69539x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | cuketa |
2 lyžice | korenie na čínu |
2 lyžice | sójová omáčka |
2 ks | cibula |
2 - 3 lyžíc | pikantné kečup |
200 g | údenina |
200 g | ľadvinky z králika |
1 lyžica | olivový olej |
2 - 3 strúčikov | cesnak |
na ozdobu: | |
4 lyžice | strúhaný syr |
príloha: | |
200 g | farebné cestoviny |
Postup prípravy receptu
Najprv si nakrájame na kúsky očistené ľadvinky z králika, údeninu, olúpanú a vnútorné mäkké časti zbavenú cuketu. Na prúžky si nakrájame tiež cibuľu a cesnak. Do vriacej osolenej vody pridáme lyžicu oleja a vsypeme farebné cestoviny. Do WOK panvice dáme lyžicu olivového oleja, zahrejeme a vložíme ľadvinky. Orestujeme je a pridáme údeninu. Zasypeme korením. Po ďalšom krátkom orestovanou vsypeme kúsky cukety a cibuľu s cesnakom. Zmes občas prohodíme a pred dokončením ju pokvapkáme sójovou omáčkou a pikantným (ostrejším) kečupom. Zmes pripravujeme do zmäknutia cukety, ktorá však musí zostať "svieži", nie podusené. Pri servírovaní pikantné zmesi kraj taniera posypeme strúhaným syrom.