Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantná zmes so zemiakovými plackami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 95044x
Pikantná zmes so zemiakovými plackami

Tiež vám zostáva len kúsok mäsa pre všetkých a pritom ich chcete pohostiť? Vyskúšajte tento recept na pikantné pokrm.

vytlačiť recept Pikantná zmes so zemiakovými plackami
recept Pikantná zmes so zemiakovými plackami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks paradajka
2 ks ostravská klobása
2 ks cibula
1 plátok anglická slanina
2 ks paprika
1 plátok bravčová krkovička

marináda:

olivový olej
2 lyžice grilovacie korenie

podľa chuti:

bazalka
tymián

príloha:

12 ks zemiakových placiek

Postup prípravy receptu

Plátok mäsa pokrájame na menšie kocky, pridáme kolieska klobásy a na kúsky nakrájanú slaninu. Zmes dobre premiešame s grilovacím korením a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme ju chvíľu v chlade odležať. Dobre si nahrejeme panvicu, potom na ňu vsypeme pripravenú zmes. Občas ju premiešame, aby sa dobre prehriala. Necháme zmes restovat a vo fritovacom hrnci si zatiaľ rozpálime olej na prípravu zemiakových placiek. Tie smažíme maximálne 5 minút - dozlatista. Pred ukončením prípravy pikantné zmesi pridáme na panvicu trochu byliniek - tymian a bazalku, na prúžky nakrájanú očistenú cibuľu, umytú a pokrájanú papriku a kúsky umytých paradajok. Necháme len chvíľu prehriať, aby sa zelenina moc nepripekali a aby "nepovadla". S usmaženými zemiakových placiek pikantná zmes podávame.

Komentáre k receptu Pikantná zmes so zemiakovými plackami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt