Pikantná zmes so zemiakovými plackami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 96292x
Tiež vám zostáva len kúsok mäsa pre všetkých a pritom ich chcete pohostiť? Vyskúšajte tento recept na pikantné pokrm.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 plátok | anglická slanina |
2 ks | paprika |
1 plátok | bravčová krkovička |
2 ks | paradajka |
2 ks | ostravská klobása |
2 ks | cibula |
marináda: | |
2 lyžice | grilovacie korenie |
olivový olej | |
podľa chuti: | |
bazalka | |
tymián | |
príloha: | |
12 ks | zemiakových placiek |
Postup prípravy receptu
Plátok mäsa pokrájame na menšie kocky, pridáme kolieska klobásy a na kúsky nakrájanú slaninu. Zmes dobre premiešame s grilovacím korením a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme ju chvíľu v chlade odležať. Dobre si nahrejeme panvicu, potom na ňu vsypeme pripravenú zmes. Občas ju premiešame, aby sa dobre prehriala. Necháme zmes restovat a vo fritovacom hrnci si zatiaľ rozpálime olej na prípravu zemiakových placiek. Tie smažíme maximálne 5 minút - dozlatista. Pred ukončením prípravy pikantné zmesi pridáme na panvicu trochu byliniek - tymian a bazalku, na prúžky nakrájanú očistenú cibuľu, umytú a pokrájanú papriku a kúsky umytých paradajok. Necháme len chvíľu prehriať, aby sa zelenina moc nepripekali a aby "nepovadla". S usmaženými zemiakových placiek pikantná zmes podávame.