Pikantná zmes na toasty
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 7760x
Recept na zmes zo slaniny, párkov a kuracieho v pikantným podaní. Môžeme jesť samotné, na pečive alebo zapiecť ako v tomto prípade.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | sójová omáčka |
250 g | varené kuracie mäso |
korenie Piri Piri | |
100 g | anglická slanina |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1 plátok | maslo |
2 ks | pikantné párok |
1 ks | menšia cibuľa |
na potření: | |
maslo | |
podľa potreby: | |
celozrnná veka | |
syr |
Postup prípravy receptu
Menšie párky (najlepšie pikantná) nakrájame na kolieska, slaninu na kocky a varené kuracie mäso (alebo zvyšky z pečeného kurčaťa) na hrubšie rezance. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na hlbšej panvici rozohrejeme maslo a cibuľu zľahka osmažíme, potom vsypeme párok, slaninu i kuracie a všetko spoločne za občasného premiešania osmažíme. Ochutíme bohato Piri Piri koreniacou zmesou, korením, sójovou omáčkou a soľou. Plátky sendviča pomažte zľahka rozpusteným maslom, poukladáme mäsovú zmes a pokryjeme plátkom syra. Môžeme použiť ementál, eidam s vyšším percentom tuku, hermelín apod Pikantný zmes na toast zapekáme asi 10 - 12 minút v dosť rozpálenej rúre, až je veka chrumkavá. Ihneď podávame.