Pikantná zelerová nátierka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 42698x
Nátierka z čerstvého zeleru, majonézy a cesnaku je zdraviu prospešná, najmä v chrípkovom období. Vhodnou prílohou je biele pečivo.
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 ml | majonéza |
1 lyžica | biely jogurt |
5 strúčikov | cesnak |
400 g | zeler |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
citrónová šťava |
Postup prípravy receptu
Zeler olúpeme a vložíme do acidofilné studenej vody. Cesnak olúpeme a nastrúhame na jemno. Majonézu premiešame s jogurtom. Strúhadlo zakapáváme citrónovou šťavou a zeler na ňom jemne nastrúhame. Citrón nám zabráni stmavnutie zeleru. Potom vmiešame cesnak a majonézu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a necháme 20 minút rozležet v chlade. Pikantný zelerovú pomazánku podávame s bielym pečivom a čerstvou zeleninou.
Komentáre k receptu Pikantná zelerová nátierka (1 komentár)
-
Andula
27.May 2011 13:32
čo povedať: mňam, mňam