Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantná zelerová nátierka

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 42698x
Pikantná zelerová nátierka

Nátierka z čerstvého zeleru, majonézy a cesnaku je zdraviu prospešná, najmä v chrípkovom období. Vhodnou prílohou je biele pečivo.

vytlačiť recept Pikantná zelerová nátierka
recept Pikantná zelerová nátierka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 ml majonéza
1 lyžica biely jogurt
5 strúčikov cesnak
400 g zeler

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

citrónová šťava

Postup prípravy receptu

Zeler olúpeme a vložíme do acidofilné studenej vody. Cesnak olúpeme a nastrúhame na jemno. Majonézu premiešame s jogurtom. Strúhadlo zakapáváme citrónovou šťavou a zeler na ňom jemne nastrúhame. Citrón nám zabráni stmavnutie zeleru. Potom vmiešame cesnak a majonézu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a necháme 20 minút rozležet v chlade. Pikantný zelerovú pomazánku podávame s bielym pečivom a čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Pikantná zelerová nátierka (1 komentár)

  • Andula 27.May 2011 13:32

    čo povedať: mňam, mňam

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty