Pikantná šampiňónová zmes s cícerom
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 26960x
Pikantná zmes so šampiňónmi, cícer a paprikou podávame ako prílohu ku grilovanému mäsu alebo samostatne s pečivom.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 dl | biele víno |
4 strúčiky | cesnak |
1 ks | žltá paprika |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
250 g | šampiňóny |
400 g | sterilizovaná cícer |
1 ks | červená paprika |
2 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
cukor | |
drvená rasca | |
1 lyžička | mleté chilli korenie |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak zlúpnite a prelisujeme. Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na stredne veľké kúsky. Cícer scedíme a nálev uchováme. Na oleji necháme speniť nakrájanú cibuľu. Potom pridáme papriky, huby a prelisovaný cesnak. Všetko za stáleho miešania restujeme asi 5 minút. Zmes osolíme, ochutíme chilli korením a drveným kmínom. Vmiešame paradajkový pretlak, podlejeme vínom a nálevom z cíceru. Podľa chuti prisladíme a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút. Nakoniec do pokrmu vmiešame odkvapkané cícer, ktorú krátko prehrejeme. Pikantný Šampiňónová zmes s cícer podávame ku grilovaným mäsám alebo ako samostatný pokrm s pečivom.