Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantná šampiňónová zmes s cícerom

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24812x
Pikantná šampiňónová zmes s cícerom

Pikantná zmes so šampiňónmi, cícer a paprikou podávame ako prílohu ku grilovanému mäsu alebo samostatne s pečivom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pikantná šampiňónová zmes s cícerom
recept Pikantná šampiňónová zmes s cícerom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
2 dl biele víno
4 strúčiky cesnak
1 ks žltá paprika
2 lyžice paradajkový pretlak
250 g šampiňóny
400 g sterilizovaná cícer
1 ks červená paprika

podľa chuti:

drvená rasca
1 lyžička mleté chilli korenie
soľ
cukor

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak zlúpnite a prelisujeme. Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na stredne veľké kúsky. Cícer scedíme a nálev uchováme. Na oleji necháme speniť nakrájanú cibuľu. Potom pridáme papriky, huby a prelisovaný cesnak. Všetko za stáleho miešania restujeme asi 5 minút. Zmes osolíme, ochutíme chilli korením a drveným kmínom. Vmiešame paradajkový pretlak, podlejeme vínom a nálevom z cíceru. Podľa chuti prisladíme a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút. Nakoniec do pokrmu vmiešame odkvapkané cícer, ktorú krátko prehrejeme. Pikantný Šampiňónová zmes s cícer podávame ku grilovaným mäsám alebo ako samostatný pokrm s pečivom.

Komentáre k receptu Pikantná šampiňónová zmes s cícerom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt