Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantná krkovička s paradajkovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 129590x
Pikantná krkovička s paradajkovou omáčkou

Bravčová krkovička je veľmi chutí po úprave, kedy použijeme cesnak a pikantné paradajkovou omáčku. Ak máte radi krkovičku a pikantné jedlá, je tento recept práve pre vás.

vytlačiť recept Pikantná krkovička s paradajkovou omáčkou
recept Pikantná krkovička s paradajkovou omáčkou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky bravčová krkovička
2 ks cibula
korenie na steak
4 strúčiky cesnak
1 lyžica olej na vyprážanie

marináda:

olivový olej
4 lyžice pikantná paradajková omáčka

podľa potreby:

smotana

Postup prípravy receptu

Očistíme si mäso, opláchneme a nakrájame na plátky. Krkovičku ľahko rozklepat a posypeme korením na steak. Potrieme je pikantná paradajkovou omáčkou a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme v mise uležať. Cesnak a cibuľu olúpeme. Cesnak prelisujeme a cibuľu nakrájame na kolieska. V širokej hlbokej panvici si rozohrejeme lyžicu oleja, na ktorý potom vložíme pripravené mäso. Sprudka opečieme z jednej strany. Pred otočením ešte neopečenou stranu posypeme hladkou múkou. Po otočení na každý plátok potrieme prelisovaným cesnakom. Mäso zasypeme prúžky cibule a pečieme pod pokrievkou asi 15 minút. Môžeme ľahko podliaty smotanou. Pikantný krkovička s paradajkovou omáčkou podávame s varenou ryžou a zeleninovou oblohou.

Komentáre k receptu Pikantná krkovička s paradajkovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty