Pikantná krkovička s paradajkovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 130533x
Bravčová krkovička je veľmi chutí po úprave, kedy použijeme cesnak a pikantné paradajkovou omáčku. Ak máte radi krkovičku a pikantné jedlá, je tento recept práve pre vás.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
korenie na steak | |
4 strúčiky | cesnak |
1 lyžica | olej na vyprážanie |
4 plátky | bravčová krkovička |
2 ks | cibula |
marináda: | |
4 lyžice | pikantná paradajková omáčka |
olivový olej | |
podľa potreby: | |
smotana |
Postup prípravy receptu
Očistíme si mäso, opláchneme a nakrájame na plátky. Krkovičku ľahko rozklepat a posypeme korením na steak. Potrieme je pikantná paradajkovou omáčkou a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme v mise uležať. Cesnak a cibuľu olúpeme. Cesnak prelisujeme a cibuľu nakrájame na kolieska. V širokej hlbokej panvici si rozohrejeme lyžicu oleja, na ktorý potom vložíme pripravené mäso. Sprudka opečieme z jednej strany. Pred otočením ešte neopečenou stranu posypeme hladkou múkou. Po otočení na každý plátok potrieme prelisovaným cesnakom. Mäso zasypeme prúžky cibule a pečieme pod pokrievkou asi 15 minút. Môžeme ľahko podliaty smotanou. Pikantný krkovička s paradajkovou omáčkou podávame s varenou ryžou a zeleninovou oblohou.