Pikantná čína z kurčaťa
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 42704x
Recept na vynikajúce a jednoduchú čínu, ktorú ale musíme nechať marinovať.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | veľká cibuľa |
1 balíček | vykostené kuracie prsia |
marináda: | |
3 ks | žĺtok |
3 lyžice | olej |
3 lyžičky | worcestrová omáčka |
2 lyžičky | solamyl |
3 lyžičky | MAGGI |
1 lyžička | cukor |
1 lyžička | karí korenie |
1 lyžička | soľ |
1 lyžička | mletá štipľavá paprika |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia nakrájame na rezance. Dáme ich do misky, zasypeme nakrájanou cibuľou a premiešame s marinádou, ktorú sme si predtým zo všetkých zvyšných ingrediencií rozmiešali v hrnčeku. Potom necháme pikantné čínu z kurčaťa 2 - 3 dni odležať. Teraz už je len potreba mäso osmažiť na panvici. Pikantný čínu z kurčaťa podávame s uvarenou alebo podusenú ryžou. Pokiaľ chceme, môžeme do nej pri varení pridať ešte karí, zožltne a bude efektnejšie aj pikantnejšiu.