Pikantná cesnaková polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 16290x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | sušená alebo čerstvá petržlenová vňať |
5 - 6 ks | stredné zemiaky |
1 ks | čili paprička |
50 g | cesnakové maslo |
1 štipka | mletý kmín |
8 strúčikov | cesnak |
1 - 2 lyžíc | tamara |
1 kocka | zeleninový bujón |
1,5 l | voda |
2 - 3 štipiek | mletý zelený korenie |
1 štipka | muškátový kvet |
1 - 2 hrstí | Cibulková vňať |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme zeleninu. Zemiaky olúpeme, nakrájame na malé kocky a vhodíme do vriacej vody s kockou bujónu. Uvaríme takmer domäkka. Pridáme chilli papričku. Medzitým si nakrájame Cibulková vňať na drobné kolieska a osmažíme ju na cesnakovom masle. Pridáme polovicu (4 strúčiky) prelisovaného cesnaku. Zvyšok len olúpeme a nakrájame na plátky. Ešte krátko osmažíme a odstavíme z tepla. Cesnakový základ vmiešame do bublajúce polievky, ochutíme všetok korením, dochucovanie a nakoniec pridáme plátky cesnaku. Už len tak 2 minúty necháme prehriať. Pikantné cesnakovú polievku podávame s čerstvým chlebom. Ešte lepšie chutí na druhý deň po uvarení. Chilli papričku pred konzumáciou radšej vyberieme.