Pikantná bravčová zmes
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 63919x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | horcica |
2 lyžice | olej |
1 štipka | zázvor |
2 ks | cibula |
2 ks | zelená paprika |
1 lyžica | muka |
3 strúčiky | cesnak |
500 g | chudé bravčové mäso |
1,5 ks | citrón |
na ozdobu: | |
čerstvý petržlen | |
uhorka | |
cibula | |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Olúpanú cibuľku nasekáme, papriku umyjeme, zbavíme semienok a nakrájame na prúžky. Cesnak po očistenie vymiešame. Z rozkrojených citrónov vytlačíme šťavu. Mäso podľa potreby očistíme, nakrájame na malé tenké plátky, posolíme a prudko je opečieme na cibuľke, zaprášime múkou a pridáme citrónovú šťavu. Papriku pridáme k mäsu spolu s horčicou, štipkou zázvoru a roztlačeným cesnakom. Bravčovú zmes zamiešame, priklopíme pokrievkou a na miernom ohni dusíme. Pikantná bravčová zmes podávame so zemiakmi. Na tanieri zdobíme na kolieska nakrájanú uhorkou, cibuľkou, nakoniec posypeme aj sekanou petržlenovou vňaťou.