Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pikantná bravčová zmes

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63919x
Pikantná bravčová zmes

Recept na dusené bravčové mäso so zeleninou.

vytlačiť recept Pikantná bravčová zmes
recept Pikantná bravčová zmes sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice horcica
2 lyžice olej
1 štipka zázvor
2 ks cibula
2 ks zelená paprika
1 lyžica muka
3 strúčiky cesnak
500 g chudé bravčové mäso
1,5 ks citrón

na ozdobu:

čerstvý petržlen
uhorka
cibula

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Olúpanú cibuľku nasekáme, papriku umyjeme, zbavíme semienok a nakrájame na prúžky. Cesnak po očistenie vymiešame. Z rozkrojených citrónov vytlačíme šťavu. Mäso podľa potreby očistíme, nakrájame na malé tenké plátky, posolíme a prudko je opečieme na cibuľke, zaprášime múkou a pridáme citrónovú šťavu. Papriku pridáme k mäsu spolu s horčicou, štipkou zázvoru a roztlačeným cesnakom. Bravčovú zmes zamiešame, priklopíme pokrievkou a na miernom ohni dusíme. Pikantná bravčová zmes podávame so zemiakmi. Na tanieri zdobíme na kolieska nakrájanú uhorkou, cibuľkou, nakoniec posypeme aj sekanou petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Pikantná bravčová zmes (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty