Pestrý cestovinový šalát 1
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 59982x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | cestoviny (menšie tvary) |
2 lyžice | kyslá smotana |
1 lyžičiek | sušená bazalka |
1 plechovka | tuniakovou drvina vo vlastnej šťave |
1 lyžička | Sušená petržlenová vňať |
2 ks | menšie vajcia |
podľa chuti: | |
olivový olej | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cestoviny uvaríme podľa návodu uvedenom na obale. Vyberieme skôr menšie tvary, ktoré sa varí do 5 minút. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s lyžičkou oleja. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Vajcia uvaríme natvrdo, schladíte, olúpeme a nakrájame menšie kocky. Cestoviny vhodíme do misy, pridáme scezeného tuniaka, kyslú smotanu a korenie - sušenú petržlen a bazalku. Podľa chuti osolíme a doplníme o pár kvapiek olivového oleja. Nakoniec primiešame vajcia. Pestrý cestovinový šalát ihneď podávame, najlepšie ako studenú večeru. Tuniakovou drvina vo vlastnej šťave môžeme nahradiť tuniakom v oleji. V tom prípade nedopĺňa šalát o olivový olej.