Pestrá zelerová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 39003x
Rýchla polievka z zeleru s mrkvou a šampiňóny, zahustená kuskusom.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | zeler |
40 g | cibula |
2 kocky | hubový bujón |
1 ks | Mrkva |
2 strúčiky | cesnak |
3 ks | šampiňóny |
2 lyžice | maslo |
1 l | voda |
3 lyžice | kuskus |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame najemno. Šampiňóny očistíme a nakrájame na kúsky. Mrkva umyjeme, olúpeme a škrabkou nakrájame na hoblinkami. Zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na rovnaké kúsky. Na masle speníme cibuľu a cesnak. Pridáme šampiňóny a krátko podusíme. Potom všetko zalejeme vodou, privedieme k varu a vložíme 2 kocky bujónu, mrkvu a zeler. Akonáhle zelenina zmäkne, polievku odstavíme a vsypeme kuskus. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Necháme asi 10 minút stáť, posypeme bylinkami a podávame. Pestrú zelerovú polievku môžeme na tanieri zjemniť lyžicou kyslej smotany. Vhodným príkrmom k zelerovej polievke je pečivo alebo toast.