Pestrá zeleninová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 41787x
Polievka, ktorú pripravíme z všetky zeleniny, ktorú doma nájdeme. Dobrý vyprošťovák aj bez masového základu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa chuti: | |
1 kocka | zeleninový bujón |
vegeta | |
farebný celý korenie | |
soľ | |
petržlenová vňať | |
zázvor | |
podľa potreby: | |
zemiaky | |
Mrkva | |
reďkovky | |
zelená paprika | |
cibula | |
paradajka | |
zeler | |
cesnak |
Postup prípravy receptu
Polievku pripravíme zo všemožných druhov zeleniny. Jednoducho - čo nájdeme doma, to použijeme. Môžu to byť aj zvyšky, odkrájené kúsky a podobne. V tomto prípade sme použili uvedené ingrediencie - olúpané a rozkrájané zemiaky (väčšie kusy), olúpanú cibuľu a cesnak (necháme vcelku alebo rozpolíme). Do polievky pridáme očistené reďkovky a mrkvu, kusy paradajok, plátky papriky a kusy očisteného zeleru. Množstvo zeleniny je len na nás, môžeme vhodiť i mrazenú zmes zeleniny, ale nie je potrebné, keď máme dostatok čerstvej. Všetku zeleninu vhodíme do veľkého hrnca a zalejeme vodou. Pridáme kocku bujónu, kúsok zázvoru, guličky farebného korenia a podľa chuti vegetu. Polievku varíme do zmäknutia zeleniny. Podľa chuti prisolíme a vhodíme nasekanú petržlenovú vňať, ak máme. Pestrú zeleninovú polievku podávame teplú i studenú, vhodná aj po večierku, kedy na iné jedlo nemáme pomyslenie.