Pestrá zelenina so smotanou a syrom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26767x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 - 8 ks | cherry paradajka |
1/2 ks | karfiol |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 kocka | zeleninový bujón |
1/2 ks | brokolica |
150 g | eidam |
podľa chuti: | |
soľ | |
drvené čili | |
provensálske korenie | |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Brokolicu aj karfiol očistíme, rozdelíme na malé ružičky a dáme variť do vody s roztrieštenou zeleninový bujóny. Varíme takmer domäkka. Vodu po dovarení zlejeme a zeleninu necháme odkvapkať a čiastočne vychladnúť. Medzitým si pripravíme kyslú smotanu, ktorú premiešame s trochou soli a chilli. Cherry paradajky nakrájame na kolieska a syr nahrubo nastrúhame. Zapekacie misku vymažeme maslom a naukladáme do nej karfiol s brokolicou. Posypeme provensálskym korením, polejeme ochutenou kyslou smotanou a poukladáme paradajkami. Pestrú zeleninovú misku so smotanou dáme zapiecť do predhriatej rúry. Asi po 20 minútach pečenia zasypeme strúhaným syrom a necháme ho zapiecť dozlatista. Pestrú zeleninu so smotanou a syrom podávame ako samostatný hlavný chod.