Perové buchty
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 63660x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
600 g | hladká múka |
1 balíček | sušené droždie |
70 ml | voda |
1 balíček | vanilkový cukor |
120 g | maslo |
1/2 lyžičky | jedlá soda |
250 ml | kyslej mliečny nápoj |
1/2 lyžičky | prášok do pečiva |
1/2 lyžičky | soľ |
na ozdobu: | |
marmeláda | |
na potření: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Do malej misky nalejeme vlažnú vodu, do nej nasypeme droždie av teple necháme napučať. V mise zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, jedlú sódu aj cukor. Prilejeme kvások, kyšku aj rozohriatej maslo a vypracujeme hladké, vláčne cesto. Misu prikryjeme potravinárskou fóliu a necháme v chladničke 2 hodiny odležať. Na pomúčenej doske cesto ľahko prepracujeme a rozvaľkáme na 1cm silný plát. Formičkou alebo pohárikom s priemerom 6cm vykrajujeme kolieska. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. V predhriatej rúre pečieme sprudka asi 12 minút na 230 ° C. Po upečení necháme len krátko vychladnúť, potrieme maslom a ozdobíme kopčekom marmelády (jahodová, višňová).