Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Perníkový koláč

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4294x
Perníkový koláč

Perník, ktorý schováva sladké pomaranče.

vytlačiť recept Perníkový koláč
recept Perníkový koláč
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 lyžičky mletá škorica
100 g maslo
2 lyžice med
3 ks červený pomaranč
2 ks vajcia (L)
250 g hladká múka
2 lyžice kakao
1 balíček kypriaci prášok do perníka
100 g cukor krupica

na ozdobu:

cukor múčka

podľa potreby:

hladká múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Jeden pomaranč nakrájame na kolieska a potom je olúpeme. Zo zostávajúcich vytlačíme šťavu. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Žĺtky vymiešame so zmäknutými maslom a cukrom do svetlej peny. Múku zmiešame s kakaom, škoricou aj kypriacim práškom a postupne ju aj so šťavou vmiešame do cesta. Pridáme tekutý med a nakoniec zľahka vmiešame sneh. Koláčovú (tortovú) formu (24 cm) vymažeme a vysypeme múkou. Do formy nalejeme polovicu cesta, uhladíme ho stierkou a poukladáme kolieskami pomaranča. Nalejeme zvyšné cesto, uhladíme a ozdobíme posledným kolieskom. Perníková koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút na 180 ° C, špajle vyskúšame, či je cesto uprostred okolo pomaranča upečené, inak ešte necháme piecť. Upečený Perníková koláč po vychladnutí posypeme práškovým cukrom .

Komentáre k receptu Perníkový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty