Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Perníkové cesto

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 16149x
Perníkové cesto

Cesto s medom a korením na perníčky nielen na stromček, ale ik zahryznutie.

vytlačiť recept Perníkové cesto
recept Perníkové cesto
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica perníkovej korenie
250 g cukor múčka
1 lyžička jedlá soda
25 g maslo
3 ks vajcia (L)
100 g med
600 g hladká múka

na potření:

1 ks vajcia
1 lyžica voda

Postup prípravy receptu

Vajcia a preosiaty cukor dôkladne v mise premiešame. Pridáme tekutý med (nechávam cez noc na kúrenie), rozpustené maslo aj korenie a všetko spolu dobre premiešame. Polovicu múky zmiešame so sódou a postupne prisypávame do tekutej zmesi. Zvyšnú múku nasypeme na dosku, vyklopíme obsah misy a rukami uhněteme nelepivé pevné cesto. Hotové cesto vložíme do mikroténového sáčku a necháme ho 4 dni odležať pri izbovej teplote. Potom cesto rozdelíme na polovice a každú rozvaľkáme na plát 3 - 5 mm silný. Pomocou formičiek vypichujeme rôzne tvary, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a perníčky pečieme asi 7 minút na 220 ° C. Mierne vychladnuté perníčky potrieme pre lesk rozšľahaným vajíčkom. Studené perníčky potom zdobíme bielkovou polevou a necháme aspoň týždeň rozležet.

Komentáre k receptu Perníkové cesto (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty