Perníková štrúdľa
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 11548x
Recept na netradičné a vynikajúce štrúdľu. Je to bomba.
Recept na 8 porcií.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vajcia |
300 g | hladká múka |
1 lyžica | kakao |
1 balíček | kypriaci prášok do perníka |
2 lyžice | med |
200 g | cukor múčka |
2 lyžice | rum |
4 lyžice | mlieko |
náplň: | |
300 g | lekvár |
200 g | mandľové lupienky |
Postup prípravy receptu
Múku, práškový cukor, prášok do perníka a kakao preosejeme na dosku. Pridáme jedno vajce, rum, med a mlieko. Vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme pokiaľ možno cez noc odležať. Druhý deň rozdelíme cesto na 2 časti. Z každej vyvaľkáme plát asi 4 mm silný. Každý potrieme polovicou lekváru, posypeme mandľami. Zrolujeme a okraje pritlačíme k sebe. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Perníková štrúdľu pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút pri 180 ° C. Perníková štrúdľu necháme trochu vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať. Podľa chuti môžeme štrúdľu ocukrovat.