Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Perníková štrúdľa

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11548x
Perníková štrúdľa

Recept na netradičné a vynikajúce štrúdľu. Je to bomba.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Perníková štrúdľa
recept Perníková štrúdľa
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks vajcia
300 g hladká múka
1 lyžica kakao
1 balíček kypriaci prášok do perníka
2 lyžice med
200 g cukor múčka
2 lyžice rum
4 lyžice mlieko

náplň:

300 g lekvár
200 g mandľové lupienky

Postup prípravy receptu

Múku, práškový cukor, prášok do perníka a kakao preosejeme na dosku. Pridáme jedno vajce, rum, med a mlieko. Vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme pokiaľ možno cez noc odležať. Druhý deň rozdelíme cesto na 2 časti. Z každej vyvaľkáme plát asi 4 mm silný. Každý potrieme polovicou lekváru, posypeme mandľami. Zrolujeme a okraje pritlačíme k sebe. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Perníková štrúdľu pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút pri 180 ° C. Perníková štrúdľu necháme trochu vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať. Podľa chuti môžeme štrúdľu ocukrovat.

Komentáre k receptu Perníková štrúdľa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty