Perníková bábovka z Českolipska
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 5868x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
hrozienka | |
kokos | |
1 štipka | soľ |
50 g | ruměnky - perníčky |
100 g | cukor múčka |
2 lyžice | kakao |
1 ks | kypriaci prášok do perníka |
1/8 l | voda |
120 g | olej |
2 lyžice | med |
4 ks | vajcia |
300 g | polohrubá múka |
na ozdobu: | |
citrónová alebo čokoládová poleva | |
podľa potreby: | |
strúhanka na vysypanie | |
masť na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Žĺtky krátko vymiešame s cukrom, medom a na múku rozmixovaným perníkom. Ako perník dáme do mixéra, pokrájame ho nadrobno. K roztlačeným ingredienciám vlejeme olej a vlažnú vodu - premiešame. Potom pridáme múku s kypriacim práškom do perníku. Podľa chuti nasypeme do cesta hrozienka a trochu kokosu. Nakoniec ľahko spojíme s bielky, ktoré sme si vopred ušlehali so štipkou soli. Všetko nalejeme do Bábovkovú formy, ktorú vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Môžeme vysypať tiež kokosom - je to chutnejšie. Pečieme 3 / 4 hodiny v stredne vyhriatej rúre. Nakoniec Perníková bábovku môžeme poliať citrónovou alebo čokoládovou polevou a ozdobiť. Perníková bábovka z Českolipska nie je náročná a moc nám chutí.