Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Perník s kandizovaným ovocím

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66994x
Perník s kandizovaným ovocím

Výborná sladká roláda. Chutí ako perník, ale kandizované a sušené ovocie dodá cestu tú pravú šťavu.

vytlačiť recept Perník s kandizovaným ovocím
recept Perník s kandizovaným ovocím sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

40 dkg hladká múka
rum
1 balíček perníkovej korenie
hrozienka
1 balíček kandizované ovocie
10 dkg cukor múčka
10 dkg vlašské orechy
20 dkg maslo
1 ks žĺtok
2 lyžice med
10 dkg sušené slivky

Postup prípravy receptu

Hladkú múku zmiešanú s perníkovým korením, maslom, cukrom, žĺtkom a medom vypracujeme cesto. Hrozienka namočené v rumu dáme do misky, pridáme nasekané vlašské jadra, na kúsky nakrájané sušené slivky a kandizované ovocie. Všetko spojíme s cestom. Cesto dobre spracujeme a vytvoríme roládky, ktoré upečieme v dobre vyhriatej rúre. Kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Veľkosť roládek je len na nás, ale lepšie vyzerajú menšie kúsky. Upečené roládky krájame na širšie plátky, sú dobré ku káve i čaji.

Komentáre k receptu Perník s kandizovaným ovocím (1 komentár)

  • Alena 05.November 2011 16:36

    ešte som nevyskúšala, ale - netreba tam nejakú tú sódu bikarbónu? Ale inak to vyzerá lákavo - nechám sa inšpirovať.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty