Perník s kandizovaným ovocím
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 66994x
Výborná sladká roláda. Chutí ako perník, ale kandizované a sušené ovocie dodá cestu tú pravú šťavu.
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
40 dkg | hladká múka |
rum | |
1 balíček | perníkovej korenie |
hrozienka | |
1 balíček | kandizované ovocie |
10 dkg | cukor múčka |
10 dkg | vlašské orechy |
20 dkg | maslo |
1 ks | žĺtok |
2 lyžice | med |
10 dkg | sušené slivky |
Postup prípravy receptu
Hladkú múku zmiešanú s perníkovým korením, maslom, cukrom, žĺtkom a medom vypracujeme cesto. Hrozienka namočené v rumu dáme do misky, pridáme nasekané vlašské jadra, na kúsky nakrájané sušené slivky a kandizované ovocie. Všetko spojíme s cestom. Cesto dobre spracujeme a vytvoríme roládky, ktoré upečieme v dobre vyhriatej rúre. Kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Veľkosť roládek je len na nás, ale lepšie vyzerajú menšie kúsky. Upečené roládky krájame na širšie plátky, sú dobré ku káve i čaji.
Komentáre k receptu Perník s kandizovaným ovocím (1 komentár)
-
Alena
05.November 2011 16:36
ešte som nevyskúšala, ale - netreba tam nejakú tú sódu bikarbónu? Ale inak to vyzerá lákavo - nechám sa inšpirovať.