Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Perníčky

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56213x
Perníčky

Recept na perníčky potreté bielkovou polevou. Cesto treba nechať až 2 dni odležať, pri príprave s tým musíme počítať. Dajú sa hneď jesť a nemusia sa nechať preležať.

vytlačiť recept Perníčky
recept Perníčky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks vajcia
200 g Hera
300 g cukor múčka
1 kg hladká múka
3 ks žĺtok
2 g jedlá soda
200 g med
2 lyžice korenie do perníka

poleva:

1 ks bielok
1 lyžička zemiakový škrob
cukor múčka

Postup prípravy receptu

Do misy dáme preosiatu hladkú múku, jedlú sódu, 2 lyžice korenia do perníka, 2 lyžice škorice, med, zmäknuté Heru, práškový cukor, žĺtky a 4 celé vajcia. Z ingrediencií vypracujeme cesto na perníčky, ktoré necháme 2 dni odležať v chlade. Z rozváleného cesta vykrajujeme najrôznejšie tvary, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme - na perníčky stačí asi 5 minút. Počas pečenia si pripravíme polevu. Vyšľaháme bielok, práškový cukor a lyžičku škrobu do peny. Ihneď po upečení potrieme medovníčky bielkom. Perníčky môžeme dať hneď na stôl, nepotrebujú odležať.

Komentáre k receptu Perníčky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty